Milyen a csokoládéhoz fűződő viszonyom? Interjú a ChoCollection alapítójával.

Miért kezdtél el csokival foglalkozni?

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én pont azért kezdtem el csokoládéval, kézműves bonbonokkal foglalkozni, mert nagyon szeretem a csokoládét, de valahogy sosem találtam meg azt a csodálatos gyermekkori ízt, amiért megszerettem ezt az édességet.

A kézműves bonbonok világára is így találtam rá. Mivel ezek a bonbonok intenzív ízűek és jó minőségűek, nem kell megenni belőlük több zsáknyit.

Eszel olyan csokit, amit nem te csináltál?

Őszintén szólva már nem. Régen nagyon szerettem a kekszes-barackos Boci csokit, de változtattak a recepten és már valahogy annyira nem ízlik. Szóval a a táblás csoki nekem unalmas, a töltöttek meg már nem minőségiek.

A ChoCollection bonbonokból jut otthonra is?

Otthonra nem nagyon jut csokoládé. A kóstolási fázisban még viszek haza néhányszor, de leggyakrabban minden csoki elmegy a rendelésekkel. Ez persze örömteli nekem a csokimanufaktúra tulajdonosának, de az otthoniak kicsit szomorúak emiatt néha. Ha viszont van valamilyen ünnep, akkor mindig készítek a családnak csokoládét, meg is sértődnének ha nem kapnának.

Anyaként is nagyon jó érzés megélni, hogy a gyermekem, ha van otthon bolti csokoládé és ChoCollection bonbon, akkor mindig a bonbont választja. Egyszerűen azt mondja, ez finomabb.

Ha jól tudom sportos életet élsz. Nem zavarja ezt a bonbonos karrier?

A ChoCollection bonbonjai szerintem mindenképpen beilleszthetőek egy kiegyensúlyozott étrendbe, ebéd után jobb egy bonbon mint mondjuk egy sütemény, gasztronómiai élmény.

Különben én az arany középút híve vagyok. Csináltam azt, hogy nem ettem finomított cukrot, de utána meg megettem az első falat édességet és éreztem a mérhetetlen vágyat bármilyen édesség után. Tapasztalatom szerint pont azért kell jó minőségűt csokoládét enni, hogy az embernek ne kelljen sok. Heti három edzés és kiegyensúlyozottá tesz, amellett meg néha simán belefér egy-egy ChoColletion bonbon.